Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Θεία Λειτουργία επί τη επετείω της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Βασιλείου στα Λάμυρα και κοπή Βασιλειόπιτας στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Υψηλού.

Το πρωί της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020 στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Υψηλού τελέστηκε όρθρος και Θεία Λειτουργία επί τη επετείω της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Βασιλείου πλησίον των σκουπιδιών στα Λάμυρα με τη συμπροσευχητική παρουσία πιστών από τα Λάμυρα, το Υψηλού, τις Μαίνητες, το Μεσαθούρι και τη Χώρα. Μετά το πέρας της Ακολουθίας ευλογήθηκε και κόπηκε η Βασιλειόπιτα και προσεφέρθη κέικ και γαλακτομπούρεκο αμφότερα σπιτικά.
Το αναλόγιο εκοσμήθη υπό των μουσικολογιωτάτων ιεροψαλτών Απόστολου 
Μαρκόπουλου, Αντώνιου Στρατή, Κόκκινου Κώστα και Ιωάννη Ξανθού και στο τέλος και μετά τις ευχές ανανεώθηκε το ραντεβού για το 2021. Και του χρόνου...






















Εἰς πᾶσαν τὴν γῆν ἐξῆλθεν ὁ φθόγγος σου, ὡς δεξαμένην τὸν λόγον σου, δι\' οὗ θεοπρεπῶς ἐδογμάτισας, τὴν φύσιν τῶν ὄντων ἐτράνωσας, τὰ τῶν ἀνθρώπων ἤθη κατεκόσμησας Βασίλειον ἱεράτευμα. Πάτερ ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου