Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΑΥΓΟΣΟΥΠΕΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα τρώνε, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Συνταγή  Κατερίνα Παλαιοκρασά Σουσούδη
Οι "αυγόσουπες" είναι ένα εύκολο και γρήγορο, στην παρασκευή του ,γλυκό της Άνδρου,που μοιάζει πολύ με τα french toasts ,επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά την αστική προέλευση της Ανδριώτικης κουζίνας.Το έφτιαχναν στις αποκριάτικες βεγγέρες ή απλά για να ευχαριστήσουν τα παιδιά της οικογένειας. Έδινε την ευκαιρία στις νοικοκυρές να χρησιμοποιήσουν μεγάλη ποσότητα αυγών που συνήθως υπήρχαν εκείνη την εποχή, μιας και οι κότες γεννούσαν ξανά μετά το διάλειμμα του χειμώνα τα οποία έπρεπε συγχρόνως να καταναλωθούν πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή. 
ΥΛΙΚΑ
1/2 Kg παξιμάδια αφράτα
1γάλα εβαπορέ 
8 αυγά
Λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
2 1/2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 μεγάλες κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ αραιώνουμε το εβαπορέ με ζεστό νερο και σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά . Μετά βουτάμε το παξιμάδι στο γάλα, να βραχεί καλά ,αμέσως μετά στο αυγό και απο τις δύο πλευρες και μετά στο τηγάνι όπου έχουμε ζεστάνει το λάδι.Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε τις αυγόσουπες.Πασπαλίζουμε με κανέλλα. 

Κα
λές απόκριες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου