Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

TO ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΑΣΟΣ" Ή ΑΛΛΩΣ, Η ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΟΥ 80% ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ!

 

Με την ανάρτηση στις 3 Μαρτίου 2021 των "δασικών χαρτών" που αφορούν μεταξύ άλλων και το νησί μας, την 'Ανδρο, οι Ανδριώτες και ιδιοκτήτες ακινήτων στην 'Ανδρο στην αρχή με ειρωνική διάθεση, και ακολούθως με έκπληξη , οργή και αγανάκτηση, ανακάλυψαν ότι το 80% της επιφάνειας του νησιού, δηλαδή τα 320 από τα 380 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα , αποτελούν δάση ή δασικές εκτάσεις!
'Οτι δηλαδή σ' αυτές περιλαμβάνονται όλες εκείνες οι αγροτικές εκτάσεις από την εποχή της λατινοκρατίας και μέχρι σήμερα που κέντησαν οι πρόγονοί μας με ξηρολιθιές και αιμασιές απ' άκρου σ' άκρη και ως τις ψηλότερες βουνοκορφές, που πότισαν και μόχθησαν με τον ιδρώτα τους και έθρεψαν με τις καλλιέργειες και την βόσκηση των ζώων τους δεκάδες γενιές και σώθηκαν από την πείνα και τις στερήσεις της Κατοχής. Επίσης σ' αυτές περιλαμβάνονται εκατοντάδες κατοικίες που χτίστηκαν κατόπιν της λήψης νομίμων αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες , για τις οποίες καταβλήθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους, ΕΝΦΙΑ και έξοδα ανοικοδόμησης.
Η ένταξη των εκτάσεων αυτών σε δάση και δασικές εκτάσεις , φέρεται να βασίζεται στο ΠΔ 32/2016 το οποίο έρχεται σε δυσαρμονία με τον Νόμο 998/1979 και κατατάσσει ως τέτοιες τις φρυγανώδεις, τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και τους εγκαταλειμένους αγρούς , 'Ενας νόμος είναι "νόμιμος", όταν είναι συνάμα και ηθικός, δεν έρχεται σε προφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα και δεν αντιβαίνει σε θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα όπως είναι το δικαίωμα και η προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας.
Ουσιαστικά η ανάρτηση των δασικών χαρτών, ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας της ατομικής ιδιοκτησίας. Πρόκειται για ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ, ΓΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΩΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ !
Για την αντιμετώπιση της σοβαρής αυτής επίθεσης σε βάρος των ατομικών περιουσιών χιλιάδων Ανδριωτών και ιδιοκτητών γης στην 'Ανδρο, είναι ατελέσφορη η άσκηση χιλιάδων ενστάσεων για να αποδείξουν, όσοι μπορούν, ενημερωθούν και σπεύσουν, ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ, επωμιζόμενοι έξοδα, σωματική και ψυχική ταλαιπωρία και αγωνία για την έκβαση του αποτελέσματος .
Απαιτείται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για την νομοθετική ανα,μόρφωση του ΠΔ 32/2016 και την εναρμόνισή του με το ν. 998/1979 ώστε να αφαιρεθούν οι φρυγανώδεις , χορτολιβαδικές εκτάσεις και οι εγκαταλελειμένοι αγροί από τον χαρακτηρισμό τους ως δασικών εκτάσεων. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ σε επίπεδο Κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, Περιφέρειας, Επαρχείων και Δήμου. Επίσης ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΙΔΙΩΤΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ .
Είθε , και δεν είναι ευχή αλλά απαίτηση , να μην συμπέσουν τα 200 χρόνια της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης και της απελευθέρωσης και της 'Ανδρου ε πρωτοστάτη τον φλογερό επαναστάτη της Θεόφιλο Καίρη, με την ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ 80% ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ!
Ιωάννης Ανδρ. Ξανθός, Δικηγόρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου